Crypto oplichters hebben naar verluidt in de eerste zes maanden van 2020 ongeveer 24 miljoen dollar aan bitcoins gestolen. Volgens het Whale Alert and Scam Alert rapport is er in de afgelopen vier jaar zo’n 38 miljoen dollar aan bitcoin gestolen, de Ponzi-regelingen niet meegerekend, met alleen al 24 miljoen dollar in de eerste zes maanden van het lopende jaar. Volgens de Whale Alert analyse, een aantal van de ³”meest succesvolle oplichting³” maakte meer dan 130.000 dollar in een enkele dag met ³”niets meer dan een een pagina website, een bitcoin adres, en een fatsoenlijke hoeveelheid reclame op YouTube.

Deepfake tech zou de zwendelmarkt kunnen revolutioneren.

Twitter Bot Whale Alert benadrukte een paar van de meer succesvolle operaties, met inbegrip van ³”de Giveaway,³” die beschikt over een beroemdheid, zoals Elon Musk, die kan netto rond de $ 300.000. De verandering in de methode en de toename van de kwaliteit en de omvang suggereren dat hele professionele teams nu achter een aantal van de meest succesvolle zijn. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze beginnen met het gebruik van deepfakes, een techniek die de zwendelmarkt zeker zal revolutioneren, volgens Whale Alert. De voortdurende COVID-19 pandemie heeft de meeste mensen gedwongen om vanuit huis te blijven werken, en de oplichters passen hun worp dienovereenkomstig aan om slachtoffers te lokken.

Crypto-zwendelaars blijven in opstand komen te midden van de pandemie.

Vroeger dit jaar gaf de Federal Bureau of Investigation een waarschuwing uit over hoe oplichters een schommeling in cryptozwendel zouden kunnen ontketenen in het midden van de aan de gang zijnde wereldwijde pandemie. Sinds het begin van de bitcoin, is de leidende cryptocurrency een lange weg gekomen aangezien het de heersende stromingsblootstelling blijft bereiken. De oplichting met betrekking tot crypto is de laatste jaren echter ook vele malen toegenomen. Er zijn verschillende soorten crypto-zwendel, waaronder valse giveaways, sextortions, valse uitwisselingen, valse ICO’s, bitcoin recovery, video scams, Ponzi-schema’s, en de lijst gaat verder.

Comments are closed.