Er wordt gewerkt aan een privéversie van Klaytn om deel te nemen aan de CBDC-pilot in Zuid-Korea, die later dit jaar zal worden gelanceerd.

Ethereum-softwarebedrijf ConsenSys is een technisch partnerschap aangegaan met Kakao’s Klaytn-blockchain, met het oog op de ontwikkeling van een privéplatform voor de uitgifte van een Zuid-Koreaanse CBDC.

Klaytn is een openbare blockchain ontwikkeld door Ground X, een blockchain-filiaal van het Zuid-Koreaanse internetbedrijf Kakao

Kakao staat vooral bekend om zijn Kakao Talk-app voor mobiele berichten en is sindsdien onder meer vertakt in de winkel- en reisbranche. In 2019 begon het bedrijf te werken aan de Klaytn-blockchain, die op het moment van publicatie de 25e grootste marktkapitalisatie in de cryptocurrency-ruimte heeft.

Door de samenwerking zal ConsenSys werken aan de ontwikkeling van een privéversie van Klaytn, ter voorbereiding op een aankomend CDBC-pilotprogramma in Zuid-Korea. Het project omvat ook het compatibel maken van Klaytn met Ethereum Layer-2-oplossingen en zal proberen om interoperabele bruggen te bouwen met andere blockchains.

„Door deze samenwerking zullen we de doeltreffendheid van het Klaytn-platform versterken, het voorbereiden om transacties te verwerken die conceptueel CBDC’s zouden ondersteunen, en het ook optimaliseren voor Ethereum Layer 2-integratie“, aldus Charles d’Haussy, managing director van Asia Pacific bij ConsenSys.

Klaytn is een splitsing van de Ethereum-blockchain, maar de openbare, gedecentraliseerde attributen van Ethereum zijn over het algemeen niet gewenst door de overheid of institutionele entiteiten

Volgens een persbericht wordt er een particuliere keten gebouwd om „de toenemende bezorgdheid over gegevensbescherming onder financiële instellingen te weerspiegelen“ .

CBDC’s, of digitale valuta van de centrale bank, zijn gewoon digitale versies van nationale valuta en moeten als zodanig onder toezicht staan ​​van centrale machten. Toch suggereert het plan van ConsenSys om zijn hangende privénetwerk compatibel te maken met bestaande openbare blockchains, suggereert dat nationale CBDC-platforms niet zo stil hoeven te zijn als velen aanvankelijk verwachtten.

„We werken graag samen met ConsenSys om ons openbare netwerk te versterken en ook een privaat netwerk op te bouwen dat kan voorzien in een succesvolle CBDC-distributietest“, zei Jason Han, de CEO van Ground X, na de aankondiging van het partnerschap.

Comments are closed.